Klamydia Piller

Hvis du har klamydia eller har mistanke om, at du er blevet smittet, så skal du i behandling hurtigst muligt. Klamydia er en kønssygdom, som behandles med antibiotika, som kommer på pilleform.

klamydiapiller

Læs alt om klamydia piller (azithromycin) på denne side, og bliv klogere på sygdommen.

Kønssygdommen klamydia bliver overført gennem seksuel kontakt. Hvis du har haft ubeskyttet sex med en dreng eller en pige, kan du derfor være i risikozonen for at have klamydia.

Bestil Klamydia Piller Her

Sygdommen er den mest udbredte kønssygdom i Danmark, og det er ikke alle, der får symptomer, hvorfor mange går rundt med sygdommen uden at vide af det.

Klamydia-piller som behandling

Når du skal i behandling for klamydia foregår det på samme måde, som hvis du f.eks. havde fået en bakterie-baseret halsbetændelse. Klamydia er nemlig en bakterie, som derfor kan bekæmpes med en antibiotikakur.

Behandlingen består af klamydia-piller, som du skal tage ca. to gange dagligt. På recepten skriver din læge, hvor mange gange, og hvor ofte, du skal tage pillerne, og det er meget vigtigt, at du fortsætter indtil alle pillerne er væk.

Hvis du stopper midt i en klamydiabehandling, kan du nemlig risikere at ikke alle bakterierne er bekæmpet, og at kønssygdommen dermed stadig lever.

Efter endt behandling er det normalt at blive tjekket for kønssygdommen igen for at være sikker på, at alle bakterierne er væk. Oftest hedder de piller, som lægen giver dig, Azithromycin eller Zitromax.

Der er forskel på, hvor mange piller du skal tage, samt over hvor lang tid du skal tage dem, afhængig af hvilket mærke du bliver tildelt. Pillerne er alle på 500 mg, hvilket er samme størrelse som en hovedpinepille, og du tager klamydia-pillerne på samme måde – ved at skylle ned med et glas vand.

Sådan virker klamydia pillerne

For at forstå, hvordan klamydia-pillerne virker, skal man først forstå, hvordan sygdommen arter sig.

Klamydia består af bakteriearterne chlamydia trachomatis, som kan give urinrørsbetændelse, livmoderhalsbetændelse og betændelse i prostata, hvis bakterierne altså får lov til at formere sig. I værste tilfælde kan disse sygdomme medføre uønsket barnløshed samt graviditet uden for livmoderen.

Bestil Klamydia Piller Her

Når man tager klamydia-piller, stopper de bakterierne i at formere sig. Antibiotikummet trænger ind i bakteriecellerne og hæmmer deres stofskifte, således at bakterierne dør. Derved kan bakterierne ikke formere sig, og efter endt klamydiakur vil alle bakterierne som regel være væk.

Kan jeg få dem i håndkøb?

Eftersom disse piller indeholder antibiotika, skal du gå til lægen og få en recept og hente dem efterfølgende på apoteket.

Rigtig mange synes, at det er pinligt hvorfor det faktisk er muligt at bestille dem online uden recept. Disse bestilles fra england, men er nøjagtig de samme piller, som gives af lægen på recept i Danmark.

Bivirkninger ved klamydiapiller

Der er næsten altid risiko for bivirkninger, når du indtager medicinske præparater. Den slags antibiotika du tager mod klamydia går ind og ødelægger alle bakterier i kroppen, hvilket også gælder de bakterier, som lever i maven og tarmene, og derfor kan du opleve bivirkninger, så som diarré, kvalme og opkast.

Ved maveproblemer er et godt råd at spise yoghurt et par timer inden, pillerne indtages. Det indeholder nemlig gode mælkesyrebakterier, som i forvejen lever i maven og er gode for tarmfloraen.

Det kan også være, at du er allergisk over for pillerne, og har du mistanke om dette, skal du kontakte lægen for at få det undersøgt og evt. skifte mærke.

Sådan smitter klamydia

Klamydia er en kønssygdom, som overføres fra en person til en anden via seksuel kontakt. Når der er kontakt mellem to slimhinder, hvoraf den ene er smittet, bliver bakterien let overført til den anden.

Slimhinder findes i munden, i penis, i skeden og i endetarmen. Derfor kan både oralsex, analsex samt berøring af f.eks. penis og derefter skeden godt føre til, at du bliver smittet. Dog kan man ikke smitte med klamydia fra munden, og et kys kan derfor ikke overføre klamydiabakterien.

Du kan beskytte dig mod klamydia ved at bruge kondom og ved at have faste sexpartnere, som er testet for sygdommen. Generelt er risikoen for sygdommen større, jo flere sexpartnere du har.

Der er omkring 25.000 tilfælde af klamydia hvert år, men man mener, at antallet af smittede desværre er langt højere, da rigtig mange er smittet uden at vide af det.

Blive testet for klamydia

Hvis du har den mindste mistanke om, at du kan være blevet smittet med kønssygdommen, bør du lade dig teste for det. Der er desværre rigtig mange, som er for forlegne til at tage til lægen, da det kan være grænseoverskridende at lade sig teste på kønsorganerne.

Men selvom klamydia i de fleste tilfælde kan helbredes – når den vel at mærke bliver behandlet i tide ­– så kan det på sigt desværre give andre farlige sygdomme og i værste fald gøre manden eller kvinden steril. Det er derfor vigtigt at tage sygdommen alvorligt og tage kontakt til lægen for at blive testet.

Der går mange historier om, at det er ubehageligt at blive testet for klamydia, idet testen tages ved en podning med en vatpind i urinrøret eller i skeden. Det kan være smertefuldt, især for drenge, ligesom at mange synes, det er en ubehagelig situation.

Men i dag er der flere og flere læger, som tester for sygdommen gennem en urinprøve. Det er mindre grænseoverskridende og en langt mere diskret måde at blive testet for kønssygdommen på.

Hjemmetest for klamydia

Hvis du på ingen måde har lyst til at tage til lægen, har du faktisk også mulighed for at tage en hjemmetest for klamydia.

Testen tages på samme måde, som når lægen poder. For kvinder gælder det, at en større vatpind skal podes i skeden, og så kan testen give dig et svar i løbet af tyve minutters tid. For mænd bliver der testet enten ved en urinprøve eller en podning i urinrøret, og dette sendes så videre til et laboratorium, som du får svar fra i løbet af nogle dage.

Fordelen ved at tage en hjemmetest for klamydia er, at du undgår pinlige besøg hos lægen, og for mænd er det mindre smertefuldt med en urinprøve end en podning af urinrøret.

I tilfælde af, at testen er positiv, er det naturligvis vigtigt, at du kontakter lægen for at komme i behandling for kønssygdommen med klamydia-piller.