Klamydia behandling

Klamydia er en af de mest udbredte kønssygdomme i Danmark med over 26.000 nye tilfælde hvert år – og rundt regnet 50.000 smittede. Heldigvis er det både nemt og hurtigt at blive såvel testet som behandlet for klamydia – og du kan gøre det hele uden at skulle igennem et pinligt besøg hos lægen.

Hvordan føles det?

klamydia behandling online
Du kan komme i behandling ved at gå til egen læge eller bestille pillerne direkte online.

Klamydia er en infektion med bakterien Chlamydia trachomatis. Klamydia smitter ved at trænge ind i kroppens slimhinder og overføres derfor ved seksuel kontakt enten i forbindelse med vaginalt eller analt samleje samt ved oralsex.

Smitten sker dog ikke i alle tilfælde og nogle personer vil være mere modtagelige overfor virussen end andre.

Hvis man tidligere har været smittet med klamydia, kan der derfor være en større risiko for, at man vil blive smittet igen.

Bestil piller eller tag en test

På grund af disse særlige omstændigheder er det vigtigt både at blive testet regelmæssigt for klamydia samt at blive behandlet med det samme, hvis man finder ud af, at man er blevet smittet.

Bestil Klamydia Piller

På trods af, at klamydia er en bakterieinfektion, så er det dog langt fra alle, der oplever egentlige symptomer efter at være blive smittet.

Netop derfor er det også svært at sige helt præcist, hvor mange personer, der er smittet i Danmark, da et stort antal personer formodes at være smittet uden at vide det.

Hvordan behandler man klamydia?

Da klamydia er en bakterieinfektion i kroppen, er den bedste behandlingsmetode at bruge antibiotika.

Hvilken form for antibiotika der skal bruges afhænger af, hvor i kroppen man har fået konstateret klamydia.

Hvis man er smittet i enten halsen eller endetarmen, skal der således bruges kraftigere former for antibiotika, end hvis man har fået konstateret klamydia ved kønsdelene.

Overordnet er der tre former for antibiotika som anvendes i forbindelse med klamydiabehandling:

  • Makrolider
  • Tetracycliner
  • Bredspektrede penicilliner

Ud af disse tre former for antibiotika er Makrolider og Tetracycliner de to mest anvendte typer i forbindelse med klamydiabehandling.

Bredspektrede peniciller anvendes kun, hvis man er gravid, eller hvis man har øvrige allergier, som kan påvirkes af Makrolider eller Tetracycliner. I disse særlige tilfælde anvendes ofte ampicillin til behandling af klamydia.

Behøver jeg at gå til lægen for at blive behandlet?

Det korte svar er nej! Du har dog flere muligheder: du kan både vælge at gå til din egen læge, eller du kan vælge at bestille klamydiapiller online.

Hvis man vælger at gå til lægen, vil mænd blive bedt om at tage en morgenurinprøve og kvinder vil ved en gynækologisk undersøgelse få taget en prøve fra livmoderhalsen og en prøve fra urinrøret med en vatpind for at fastslå, om man er smittet. Herefter vil din læge udskrive noget antibiotikum, som du kan hente på apoteket.

Find den rette medicin via en online-konsultation

Når man skal have piller imod klamydia, skal de enten udskrives via din egen læge, eller du kan vælge at bestille dem via en række online apoteker.

Online apotekerne tilbyder i denne forbindelse en online-konsultation, der sikrer, at du får udskrevet den rette kur imod klamydia. Da den antibiotika der anvendes til klamydiabehandling er meget kraftig, er det vigtigt at oplyse, om man eksempelvis har allergier eller tager andre former for medicin for at undgå bivirkninger i forbindelse med behandlingen.

Hvis apotekerne kan se, at du ikke er egnet til at blive behandlet med eksempelvis makrolider, vil du i stedet få udskrevet en række bredspektrede penicilliner såsom ampicillin.

Hvordan virker pillerne?

De mest anvendte klamydiapiller hedder Azithromycin eller Zitromax. Begge præparater indeholder makrolidet Azithromycin, som er det mest effektive middel imod klamydia.

Pillerne virker ved at forhindre klamydiabakterien, clamydia trachomatis, i at formere sig. Antibiotikummet trænger ind i klamydiabakteriernes cellekerne og bekæmper deres proteinsyntese, så bakteriernes stofskifte hæmmes, hvorefter de dør.

Når disse bakterier er blevet udryddet, vil du være klamydiafri og dermed rask!

Bliv rask på 1 døgn!

En af de store fordele ved klamydiapiler som Azithromycin er, at man kun behøver tage to piller i løbet af ét døgn, for at blive kureret. Til sammenligning skal man igennem en kur på hele 7 dage med 2 piller dagligt, hvis man i stedet skulle behandles med et mildere præparat som eksempelvis Doxycycline.

Den store fordel ved at anvende klamydiapiller er derfor, at du kan blive rask i løbet af meget kort tid. En klamydiapille er på 500 mg og har samme størrelse som en typisk hovedpinepille. Pillerne kan derfor tages med et glas vand og skyldes ned efter morgenmaden og allerede dagen efter, kan du være helt fri for klamydia.

Husk at tage en ekstra klamydiatest efter din behandling er slut!

Det er dog vigtigt at understrege, at siden hver person er forskellig, og dermed også deres immunforsvar, så er det ekstremt vigtigt, at man husker at følge op på pillernes virkning og undersøge, om man rent faktisk er blevet helt fri for klamydia.

Derfor vil vi altid anbefale, at man tager en opfølgende klamydiatest for at se om bakterierne er helt uryddet. Vi anbefaler derfor, at man tager en opfølgende klamydiatest 4 uger efter, man har gennemgået sin behandling.

Er der nogle bivirkninger?

Da antibiotikummet i klamydiapiller er bredspektrede påvirker de i realiteten alle bakterier i kroppen. Dette gør, at nogle vil kunne opleve en række milde bivirkninger.

De mest almindelige former for bivirkninger er lettere kvalme, øget luft i maven, diarre og i meget sjældne tilfælde ligefrem opkastninger, fordi antibiotikummet svækker bakteriefloraen i mavesækken.

Derudover kan nogle personer i sjældne tilfælde opleve ledsmerter, smags- og synsforstyrrelser, nedsat hørelse, hududslæt og kløe samt i yderst sjældne tilfælde, kan der opstå hjertebanken, brystsmerter, susen for ørene og overfølsomhed for lys. Disse bivirkninger forekommer dog som sagt yderst sjældent!

Hvis du bliver meget generet af nogle af disse symptomer, bør du søge egen læge og fortælle, at du har taget det pågældende præparat. Medbring gerne præparatets æske så din læge helt præcist kan se, hvad du har taget.

Men hvis du forud for denne behandling ikke tager andre former for medicin, ikke har allergier du kender til, og korrekt har oplyst alle de former for medicin, som du tager, vil sandsynligheden for at du oplever nogle af disse bivirkninger være minimale.

Hvor lang tid går der før jeg må have sex igen?

Så længe man er blevet undersøgt og er under behandling, skal man enten undlade at have samleje eller kun dyrke sikker sex med kondom. Du kan derfor godt have sex imens du er ved at blive behandlet for klamydia så længe du bruger beskyttelse.

Som sagt er det dog også vigtigt, at din partner eller tidligere partnere testes, hvis du har fået konstateret klamydia, da det er den eneste måde at sørge for at sygdommen ikke spredes yderligere.

Flere kilder om behandlingen

http://doc24.dk/klamydia-behandling/

http://www.netdoktor.dk/interactive/discussion/viewtopic.php?t=26106&f=